Goud Spaarplannen

Goud spaarplannen bieden eigenlijk iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de mogelijkheden van he goud. Het mooie van goud is namelijk dat het aan de hand van een eenvoudige investering mogelijk is een kapitaal te laten groeien. Voor de komst van de goud spaarplannen leek dit echter alleen weggelegd voor de grote beleggers en de mensen met een zeer groot vermogen. Om die reden waren er relatief weinig mensen geïnteresseerd in het kopen van goud en bleef de koers dus ook altijd vrij stabiel. Nu de koers is gaan stijgen is het echter aantrekkelijk geworden om goud te kopen en kunnen ook de goud spaarplannen er op hun beurt weer voor zorgen dat meer mensen de voordelen van het goud in gaan zien en hier natuurlijk van zullen profiteren. Aan de hand van de goud spaarplannen kunnen namelijk ook mensen met een relatief klein beschikbaar kapitaal gaan profiteren van het goud. Het is voor hen niet langer nodig om eerst een groot kapitaal op te bouwen en dit dan vervolgens in het goud te gaan beleggen. Het sparen kan in principe namelijk al gewoon in het goud, waardoor men direct kan gaan profiteren van het goud en dus ook al leuke rendementen kan gaan maken. Daarnaast zitten er natuurlijk meerdere voordelen aan de goud spaarplannen, waarvan de relatief lage kosten een belangrijke is. Aan de hand van de spaarplannen kan men namelijk heel voordelig goud aankopen en op die manier bijvoorbeeld een interessant netto rendement maken. Juist omdat de kosten vaak relatief hoog zijn voor de kleine beleggers is het zo ontzettend aantrekkelijk om voor de goud spaarplannen te kiezen en op die manier te profiteren van een netto rendement, precies zoals de grote jongens dat ook doen wanneer ze een groot kapitaal in goud hebben geïnvesteerd.

Hoe werken goud spaarplannen?

De goud spaarplannen werken eigenlijk precies hetzelfde als de reguliere spaarplannen. Dit betekent dat het niet nodig is om allerlei nieuwe constructies te leren kennen of zelfs bij te leren over het beleggen in geld. Iedereen die wel eens een spaarrekening heeft gehad kan in principe overweg met de goud spaarplannen en op die manier geld verdienen aan de waarde van het goud. Wanneer de goud koers omhoog gaat kan men hier gemakkelijk van profiteren, want dat betekent namelijk dat de waarde van het gespaarde kapitaal ook toe zal nemen en dat men dus eigenlijk geld aan het verdienen is. De goud spaarplannen bieden een ieder daarbij de mogelijkheid om netjes maandelijks een bepaald bedrag opzij te zetten en aan de hand daarvan een interessant kapitaal op te bouwen. Juist om die reden is het bij de goud spaarplannen dus ook niet nodig om een groot kapitaal beschikbaar te hebben en dit in een keer te investeren in het goud. Bij veel mensen is dit kapitaal simpelweg niet beschikbaar en er is daarnaast natuurlijk nog een groep mensen dat het risico liever niet wil nemen en eerst eens wil zien hoe het investeren in goud nu eigenlijk werkt. Deze twee groepen mensen hebben veel baat bij de goud spaarplannen en kunnen op die manier profiteren van de mogelijkheden van het goud, zonder dat ze hiermee direct een groot risico nemen. Bij de goud spaarplannen zal er namelijk iedere maand een bepaald bedrag opzij worden gezet. Dit bedrag wordt dan vervolgens in goud omgezet, zodat men eigenlijk goud spaart. Het omzetten van het gewenste bedrag gebeurt door de aanbieder van de goud spaarplannen, waardoor men hier totaal geen omkijken naar heeft. In principe maakt men dus eigenlijk een afspraak met de aanbieder dat er iedere maand een bepaald bedrag op de spaarrekening wordt gezet. Het enige verschil met een reguliere spaarrekening is dat er in dit geval goud gekocht wordt van het beschikbare kapitaal, terwijl het geld normaal wordt aangehouden in dollars of in euro’s, waardoor bijvoorbeeld de inflatie een kans krijgt om de waarde hiervan aan te tasten. Aangezien men bij de goud spaarplannen in fysiek goud investeert heeft de inflatie hier in ieder geval geen kans en kan men dus optimaal profiteren van de vele voordelen die het bezit van goud te bieden heeft.

Lage kosten van goud spaarplannen

Het grote voordeel van de goud spaarplannen is dat deze erg lage kosten met zich meebrengen. Over het algemeen is het kopen van een kleine hoeveelheid goud namelijk relatief duur. Dit komt door het feit dat een handelaar natuurlijk ook wat aan de verkoop over moet houden en er een aantal kosten gemaakt moeten worden. De goud spaarplannen werken wat dat betreft als een soort verzameling van mensen die een kleine hoeveelheid goud willen kopen, waardoor de totale order ineens een grote wordt en de kosten dus relatief lager zullen zijn. Wanneer men gebruik maakt van de goud spaarplannen zal de aanbieder hiervan namelijk een order kunnen plaatsen, waarbij er goud wordt aangekocht voor iedereen die hieraan deelneemt. Dit betekent tevens dat de handelaar de vaste kosten voor een verkoop maar een keer hoeft te maken en deze dus ook maar een keer zal berekenen aan de afnemer van het goud. De goud spaarplannen bieden op die manier heel direct het voordeel van een flinke kostenbesparing, ten opzichte van mensen die zelf graag vaker een kleine hoeveelheid goud aankopen. In dat geval dient men de verkoopkosten namelijk gewoon iedere keer te betalen, waardoor er uiteindelijk een aardige kostenpost kan ontstaan. Uiteraard rekenen de aanbieders van de goud spaarplannen ook wel wat kosten voor het beheer van het goud en het aanbieden van de dienstverlening. Toch liggen deze kosten over het algemeen een stuk lager dan die van de verkoper wanneer men een kleine hoeveelheid goud aan wil kopen, zeker wanneer men dit bijvoorbeeld iedere maand wil gaan doen. Om die reden is het een goed idee om voor een spaarplan te kiezen, want zo kan men gemakkelijk op de kosten besparen en dus eerder een netto rendement gaan maken. De goud spaarplannen bieden daarmee kleine en beginnende investeerders een prachtige kans om te profiteren van de mogelijkheden van het goud.