Waarom Goud Kopen

Waarom goud kopen zo interessant is kan worden verklaard aan de hand van een aantal verschillende aspecten. Hierbij is het van belang om rekening te houden met het feit dat verschillende mensen verschillende motieven hebben om goud te kopen. Waarom goud kopen interessant is kan dus flink verschillen en het is dan ook niet gezegd dat alle mogelijke voordelen inderdaad een voordeel zullen betekenen voor iedereen. Wanneer we willen verklaren waarom goud kopen zo interessant is zullen we er echter op een heel brede manier naar moeten kijken, zodat het mogelijk wordt om daadwerkelijk alle belangrijke voordelen op een rijtje te zetten en ervoor te zorgen dat het duidelijk is waarom goud kopen tegenwoordig door zoveel mensen wordt gedaan, terwijl het vroeger vooral de mensen met een groot vermogen waren die goud aankochten en op die manier een leuk kapitaal bij elkaar probeerden te verdienen. Tegenwoordig zijn het namelijk ook steeds meer mensen met een wat kleiner kapitaal die verdienen aan het goud en er op die manier voor zorgen dat ze gemakkelijk geld verdienen. Waarom goud kopen zo interessant is kan namelijk verklaard worden aan de hand van de stijgende goud koers, deze maakt het mogelijk om gemakkelijk geld te verdienen door voldoende goud aan te kopen, in plaats van bijvoorbeeld aandelen of opties. Daarnaast kan het goud er ook voor zorgen dat er een bepaald kapitaal tegen de inflatie beschermd wordt. Op de vraag waarom goud kopen zo aantrekkelijk is zijn op die manier al twee totaal verschillende antwoorden mogelijk, terwijl dat nog lang niet alles is. Waarom goud kopen zo interessant is kunnen we namelijk ook nog eens verklaren door te kijken naar bijvoorbeeld te kijken naar het kopen van andere edelmetalen. Door te kijken naar het kopen van goud en het kopen van bijvoorbeeld zilver kunnen we zien waarom goud kopen zoveel meer aantrekkelijk is, wanneer we kijken naar de regeling die er bestaat met betrekking tot de btw; die het heel aantrekkelijk maakt om goud aan te kopen en juist het zilver links te laten liggen.

Waarom goud kopen: geld verdienen

Om te verklaren waarom goud kopen zo interessant is voor mensen die hier in het verleden veel minder mee bezig waren moeten we kijken naar de huidige ontwikkelingen van de goud koers. Anders dan honderd jaar geleden stijgt deze namelijk heel hard, een reden waarom goud kopen juist op dit moment door een grote groep mensen wordt gedaan. Gezien het feit dat de koers hard oploopt is het namelijk mogelijk om op een relatief korte termijn gemakkelijk aan het goud te verdienen. Waarom goud kopen zo interessant is wordt natuurlijk heel goed duidelijk wanneer we zien wat de mensen die het goud in het bezit hebben er mee verdienen. Het gaat hier om aanzienlijke bedragen, die kunnen worden verdiend, zonder dat men hier eigenlijk veel omkijken naar heeft en dus mee bezig dient te zijn. Waarom goud kopen zo interessant is voor mensen die een leuk kapitaal over hebben is dan natuurlijk meteen duidelijk, maar waarom goud kopen ook zo interessant is voor mensen met een wat kleinere portemonnee wordt op een heel andere manier duidelijk. Dit komt namelijk door het feit dat er aan de hand van de populariteit van het goud allerlei nieuwe initiatieven zijn ontstaan, zoals goud spaarplannen. Op die manier kan eigenlijk iedereen van het goud profiteren en wordt heel goed duidelijk waarom goud kopen interessant is voor een zeer grote groep mensen. Het is daarmee namelijk zelfs aantrekkelijk geworden voor mensen die altijd hadden gedacht over onvoldoende kapitaal te beschikken om ooit op een leuke manier te profiteren van de voordelen van het goud, iets wat natuurlijk een prachtig gegeven en daarmee een heel aantrekkelijk bijverschijnsel van de stijgende goud koers is gebleken.

Waarom goud kopen: zekerheid

Om te verklaren waarom goud kopen zo interessant is kunnen we daarnaast ook wel degelijk kijken naar de mensen die een groot kapitaal bezitten en daarmee graag een hoop geld zeker stellen. Het probleem voor hen is namelijk dat er altijd inflatie bestaat en dat dit er voor kan zorgen dat de waarde van het vermogen af zal nemen. Waarom goud kopen zo interessant is wordt dan eigenlijk heel gemakkelijk duidelijk wanneer we zien dat het goud niet gevoelig is voor de inflatie. Wanneer de inflatie hoog oploopt wordt dan ook meteen duidelijk waarom goud kopen zo interessant is voor mensen die een groot kapitaal tot hun beschikking hebben en natuurlijk niet willen dat de waarde hiervan verloren zal gaan. Ze worden er namelijk automatisch beter van wanneer de inflatie oploopt en de verschillende munteenheden minder waard worden. Met het goud dat ze beschikbaar hebben kunnen ze op die manier namelijk meer dollars of euro’s terugkopen dan die ze kwijt waren om het goud aan te schaffen: een reden waarom goud kopen zo aantrekkelijk is. Op die manier kunnen mensen met een aanzienlijk kapitaal er namelijk geen gemakkelijk voor zorgen dat ze er beter van worden, zonder dat het nodig is om allerlei ingewikkelde investeringen te doen en risico’s te nemen die hier over het algemeen bij horen. Zo kunnen ze geld verdienen en is het voor de rest natuurlijk duidelijk waarom goud kopen zo aantrekkelijk is voor mensen die een groot kapitaal hebben en zien dat de inflatie langzaam op begint te lopen.

Waarom goud kopen: geen btw

Om te verklaren waarom goud kopen zo aantrekkelijk is kunnen we tenslotte ook nog kijken naar de btw. Wanneer we in Nederland een aankoop willen doen dienen we hier namelijk btw over te betalen. Dit betekent in principe niets anders dan dat we een belasting betalen voor het feit dat we iets aankopen. Het nadeel hiervan is echter dat de kosten van een aankoop gemakkelijk 19% hoger liggen dan de intrinsieke waarde van het goed. Over btw hoeven we echter geen btw te betalen, waardoor we direct een netto rendement kunnen gaan maken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom goud kopen een stuk interessanter is dan het aanschaffen van verschillende andere edelmetalen.